įdomus

Norėdami pamatyti, ką viešai bendrinate „Facebook“, naudokite „Žiūrėti kaip“

Grįžo - tarsi. „Facebook“ oficialiai atnaujino savo funkciją „Žiūrėti kaip“ - būdą pamatyti, kaip jūsų profilis atrodo žmonėms, kurie nesate. Tai puikus privatumo įrankis, turintis keletą naujų, erzinančių apribojimų.

Pradiniame įsikūnijime „Facebook“ parinktis „Žiūrėti kaip“ buvo puikus būdas dar kartą patikrinti, ar jūsų privatumo nustatymai veikia taip, kaip jums buvo numatyta, ypač jei bandėte neleisti konkretiems žmonėms (pvz., Jūsų tėvams) matyti įvairių aspektų. savo gyvenimo verčiau ne jie. Galėjote pamatyti, kaip atrodė jūsų profilis iš bet kurio iš jūsų draugų, taip pat galėjote pamatyti, kokią informaciją jūs viešai dalijatės bet kuriam atsitiktiniam interneto vartotojui, kuris suklupo jūsų profilį.

Skamba puikiai, tiesa? Tai buvo tol, kol „Facebook“ pranešė apie „View As“ pažeidžiamumą, dėl kurio užpuolikas galėjo leisti perimti jūsų sąskaitą arba prisijungti prie daugelio kitų svetainių kaip jūs (naudodamiesi „Facebook“ vienkartinio prisijungimo funkcija). Ši privatumo netvarka paveikė mažiausiai 50 milijonų vartotojų, o „Facebook“ sureagavo nedelsdama išjungdama funkciją.

Dabar „Facebook“ sugrąžino „Žiūrėti kaip“ į gyvenimą - tikėkimės, šiek tiek saugesni nei anksčiau. Tačiau prie jo galite pasiekti tik „Facebook“ „Android“ ar „iOS“ programose nuo tada, kai rašėme šį straipsnį, ir jis nėra toks galingas, koks buvo anksčiau. Nematote, kokius konkrečius draugus gali pamatyti jūsų profilyje, tačiau galite bent jau įsitikinti, kad viešai nebendraujate su informacija, kurios neketinote.

„iOS“

Savo profilio puslapyje rasite „Žiūrėti kaip“. Eikite į ten bakstelėdami mėsainio piktogramą apatiniame dešiniajame kampe ir bakstelėdami „Peržiūrėti savo profilį“ viršuje. (Arba, jei norite gauti nuorodą, tiesiog bakstelėkite ant savo profilio paveikslėlio, esančio pagrindinio „Facebook“ ekrano būsenos laukelio „Kas galvojate“ kairėje.)

Iš ten bakstelėkite trigubo taško piktogramą, esančią dešinėje nuo krumpliaračio piktogramos, ir didelę mėlyną piktogramą „Pridėti istoriją“. Pamatysite nedidelį iškylantį meniu, kurio viršuje yra „View As“. Bakstelėkite jį ir pamatysite visą informaciją, kuria jūsų „Facebook“ profilio puslapis dalijasi su pasauliu.

„Android“

Pakelkite savo profilį bakstelėdami savo profilio nuotrauką kairėje „Pagrindinio„ Facebook “programos langelio„ Pridėti įrašą “kairėje, arba bakstelėkite mėsainio piktogramą„ Facebook “programos viršutinėje dešinėje ir pasirinkite„ Žiūrėti savo profilį “. viršuje. Dabar šalia jūsų vardo ir įvadinio teksto esančių piktogramų eilutėje kairėje „Pridėti prie istorijos“ pamatysite didelį mygtuką „Žiūrėti kaip“. Bakstelėkite jį, kad pamatytumėte, kaip atrodo jūsų profilio viešas vaizdas.

Nepamirškite pakoreguoti to, ką dalijatės

„IOS“ funkcijos „Žiūrėti kaip“ versija nesuteikia jums lengvo būdo, kaip redaguoti profilį, jei norite pradėti riboti, ką gali matyti visi, bet „Android“ įrenginyje gaunate didelį, riebų mygtuką „Redaguoti profilį“. kai naudojate parinktį „Žiūrėti kaip“.

Manau, kad dar greičiau naudoti savo darbalaukį ar nešiojamąjį kompiuterį „Facebook“ nustatymams redaguoti, kai laikote telefoną, kad patikrintumėte, ką žmonės gali pamatyti, bet tai tik aš. Tačiau nėra nė žodžio apie tai, ar „View As“ vėl pasirodys jūsų „Facebook“ profilio svetainėje. Kreipiausi į „Facebook“ norėdamas paaiškinti apie šią funkciją, tačiau jie niekada neatsakė. Galbūt mūsų draugystė įtempta.