naudingi straipsniai

Kaip automatiškai archyvuoti kiekvieną „Facebook“ nuotrauką, kurioje esate pažymėti

„Facebook“ yra viena iš svarbiausių vietų, kur draugai ir šeimos nariai įkelia nuotraukas. Tikėtina, kad kažkuriuo metu kažkas pažymėjo jus bent viename paveikslėlyje. Problema yra ta, kad jus pažymėjęs asmuo uždaro savo paskyrą, tos nuotraukos dingsta. Štai, kaip to nedaryti.

Čia yra problema: kai draugas ar šeimos narys ištrina savo „Facebook“ paskyrą (arba tiesiog draugiškai pažįsta jį po to, kai niūrus komentaras apie jų džinsus), visos jų nuotraukos, įskaitant visas, kuriose esate pažymėtas, dings amžinai. Tai gali būti kliūtis, ypač jei esate tipas, kuriuo fotografuodami renginius pasikliaunate šeimos nariais, kad jums to nereikėtų. Laimei, nesunku automatizuoti ir archyvuoti šias nuotraukas, jei jas nustatėte iš anksto. Štai kaip tai padaryti, taip pat keletas idėjų, kaip šias nuotraukas atkurti po fakto.

Atsisiųskite visas nuotraukas, kuriose jau esate pažymėti

Pirmiausia turite atsisiųsti visas nuotraukas, kuriose jau esate pažymėti, nes negalite automatizuoti paslaugos, kad patrauktumėte senesnes nuotraukas. Todėl mums patinka „PhotoGrabber“, nemokama „Windows“ ir „Mac“ programa, kuri visas nuotraukas, kuriose jums priskirta žyma, sukabins vienu greičiu. Tai truputį nepatogu, tačiau darbas atliekamas greitai.

  1. Atsisiųskite „PhotoGrabber“ ir atidarykite.
  2. Spustelėkite mygtuką „Prisijungti“ ir prisijunkite prie savo „Facebook“ puslapio.
  3. Pasirinkite „Įgalioti programą“ ir nukopijuokite prisijungimo prieigos raktą, kurį „PhotoGrabber“ suteikia jums atgal į „PhotoGrabber“ programą.
  4. Pasirinkite „Noriu atsisiųsti“ ir pažymėkite norimų nuotraukų langelius (Visos vartotojo pažymėtos nuotraukos suteiks jums nuotraukų, kuriose matote, bet taip pat pasirinkę „Visas albumas, jei jame yra pažymėta nuotrauka“ užtikrinsite, kad gausite visą filmo ritinys iš įvykio).
  5. Pasirinkite „aš“, jei norite atsisiųsti paveikslėlius, kuriuose esate pažymėti.
  6. Spustelėkite „Pradėti atsisiuntimą“ ir leiskite „PhotoGrabber“ atlikti savo veiksmus.

Deja, „PhotoGrabber“ nėra tokia gera atsisiųsti paveikslėlius, kuriuose esate pažymėti per kitą paslaugą (pvz., „Instagram“), todėl gali reikėti atsidaryti ir rankiniu būdu atsisiųsti ir jas.

Automatiškai archyvuokite nuotraukas, kuriose esate pažymėti kaip „IFTTT“

Paprasčiausias būdas archyvuoti visas jūsų pažymėtas nuotraukas yra naudojant paslaugų susiejimo automatizavimo įrankį, jei tai tada. Naudodamiesi IFTTT galite ją nustatyti taip, kad kiekvieną kartą, kai būsite pažymėti „Facebook“ nuotraukoje, ta nuotrauka būtų įkelta į kitą jūsų pasirinktą paslaugą.

  1. Eikite į IFTTT ir susikurkite sąskaitą.
  2. Pasirinkite „Sukurti receptą“ ir spustelėkite „tai“.
  3. Pasirinkite „Facebook“, tada „Jūs esate pažymėtas nuotraukoje“, tada „Kurti trigerį“.
  4. Pasirinkite „Tai“ ir pasirinkite paslaugą, kuriai norite siųsti nuotraukas („Dropbox“, el. Paštas, „Flickr“, „Google Drive“, „Skydrive“ ar „Evernote“ yra prasmingiausia).

Viskas. Nuo šiol, kai kas nors pažymės jus nuotraukoje, ta nuotrauka bus automatiškai išsaugota kitur. Privalumas yra tas, kad jūsų šeimos nuotraukos, grupinės nuotraukos ir visa kita bus išsaugota kietajame diske ilgai, kai jūsų draugai pašalins savo „Facebook“ puslapius.

Kaip gauti paveikslėlius po to, kai jūsų draugai jau ištrynė savo sąskaitą

Naudoti IFTTT automatizuoti nuotraukų kaupimą yra puiku, tačiau tai tikrai nepadeda, kai jūsų močiutė staiga nusprendžia, kad ji serga visomis „Facebook“ dramomis, ir staiga ištrina savo sąskaitą.

Norėdami gauti šias nuotraukas, turėsite susisiekti su savo draugu ir paprašyti jų. Jei jie neturi savo kompiuteryje atsarginės kopijos, jie vis tiek gali lengvai paimti šias nuotraukas. Tikėtina, kad jie tiesiog išjungė savo „Facebook“ paskyrą, ir tai reiškia, kad šias nuotraukas atkurti lengva. Paprašykite jų prisijungti prie „Facebook“ (tik dar kartą!) Ir spustelėkite žvakes, jei norite pereiti į nustatymų puslapį. Tada spustelėkite Atsisiųsti „Facebook“ informacijos kopiją, kad atsisiųstumėte visas nuotraukas. Gausite tiesioginį archyvą, kurį jie galės atsiųsti jums. „Facebook“ paskyros ištrynimas užtrunka apie 14 dienų, jei prieš tai pagaunate trūkstamus paveikslėlius, jums gera eiti.

Tai nėra pats paprasčiausias būdas pasaulyje, tačiau jei nenorite, kad tos nuotraukos amžinai dingtų į kietąjį diską, tai yra vienintelė jūsų galimybė ir dar viena priežastis automatizuoti nuotraukų archyvavimą judant į priekį.